Onderhouden van een gezond gebit. Erg belangrijk!

Een gezond gebit krijg je alleen als je hem goed onderhoud. Het onderhouden van je gebit kan op meerdere manieren. Een gezond gebit betekent voor veel mensen een witte en rechte lach. Ook wil je natuurlijk ook sterke tanden hebben zonder gaatjes. Het goed onderhouden van je gebit helpt om dit voor elkaar te krijgen. Met een gezond gebit kun je met alle zelfvertrouwen lachen en je tanden laten zien.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

De tandarts zegt vaak tegen je dat tanden poetsen erg belangrijk is voor een gezond gebit. Dit zeggen tandartsen niet voor niks. Poetsen is het belangrijkste van het gezond houden van je gebit. Door regelmatig te poetsen voorkom je gaatjes en gevoelig tandvlees. Het wordt vaak aangeraden om minst twee keer per dag je tanden te poetsen. Ook flossen is de oplossing voor een gezond gebit. Door te flossen verwijder je het voedsel dat zich tussen de tanden is gaan zitten. Je verwijdert hiermee de restjes waar je met de tandenborstel niet bij kon.

Controle bij de tandarts of mondhygiënist

Het is erg belangrijk om af en toe jouw gebit te laten controleren door een tandarts of mondhygiënist. De tandarts kan jou uitleggen of je gebit er goed uitziet en wat beter kan. Vaak heeft de tandarts of mondhygiënist nog wel tips die hij of zij jou mee kan geven. Een controle is vaak snel weer klaar. Met een spiegeltje kijkt de mondhygiënist naar de tanden en het tandvlees. Mocht er iets niet goed aan zijn dan kun je een nieuwe afspraak maken. Mocht alles goed zijn dan hoef je de komende tijd niet weer naar de tandarts.

Ben jij woonachtig in of rond Enschede en zoek jij een goede tandarts of mondhygiënist? Neem dan een kijkje bij tandarts Enschede of mondhygiënist Enschede. Hier voel ik mij altijd op mijn gemak, tijdens de controles.

Vergelijkbare berichten