Last aan de onderzijde van mijn voet. Wat is het en wat kan je doen?

Voetklachten zijn veelvoorkomende klachten. Deze klachten kunnen lang aanhouden. Als de voetklachten niet vanzelf weggaan of vaak terugkomen, dan kun je terecht bij de podotherapeut. Een specifieke voetklacht is vaak een scherpe, stekende pijn aan de onderzijde van de voet. Maar wat is die pijn nou eigenlijk en wat doe je ertegen?

Hielspoor

Als je vaak last hebt aan de onderzijde van de voet, is de kans groot dat je hielspoor hebt. Hielspoor is een overbelasting van de grote peesplaat onder de voet. Door deze overbelasting kun je een scherpe, stekende pijn ervaren aan de onderzijde van de voet. Vaak komen de klachten tevoorschijn na rust. Deze klachten worden ook wel opstartklachten genoemd.

Het behandelen van hielspoor

Voor het behandelen van hielspoor moet je langs de podotherapeut. De podotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan de voet. Hielspoor is een overbelasting van de peesplaat. Die overbelasting kan komen door een verkeerde drukverdeling, verkeerde houding of voetafwikkeling. De podotherapeut met een onderzoek in kaart brengen hoe het probleem opgelost moet worden. Bij hielspoor is de oplossing vaak een steunzool. Deze steunzolen worden door de podotherapeut op maat gemaakt. Mocht je meer informatie willen over de behandeling van hielspoor, neem dan een kijkje bij hielspoor behandeling Deventer.

Advies van de podotherapeut

Een bezoek bij de podotherapeut begint altijd met een kort vragengesprek. Met dit vragengesprek maakt de podotherapeut kennis met je en probeert die erachter te komen hoe jouw klachten in elkaar zit. Na dit vragengesprek volgt het onderzoek. Bij dit onderzoek wordt vaak een drukmeting gedaan en een scan gemaakt van de voeten. Na het onderzoek en de eventuele scan, zal de podotherapeut adviezen meegeven op het gebied van schoenen en bewegen. Ook kan de podotherapeut bepaalde oefeningen meegeven die je thuis kunt doen.

Vergelijkbare berichten