Hoe kan je jouw tanden op een gezonde manier onderhouden?

We weten allemaal dat we onze tanden minstens één keer per dag moeten poetsen, maar welke andere dingen kunnen we doen om ervoor te zorgen dat onze tanden gezond blijven? In dit artikel geef ik je enkele tips over hoe je je tanden kunt onderhouden, zodat je die glimlach stralend kunt houden!

Poets regelmatig je tanden

Dit lijkt een no-brainer, maar je zou verbaasd zijn hoeveel mensen hun tanden niet regelmatig poetsen. Twee keer per dag poetsen is het minimum dat tandartsen aanbevelen, maar als je vaker kunt poetsen, nog beter. Zorg ervoor dat je fluoridetandpasta gebruikt en vervang je tandenborstel elke 3-4 maanden (of eerder als de haren beginnen te rafelen). Elektrische tandenborstels zijn ook een goede optie. Ze kunnen effectiever zijn in het verwijderen van plak en bacteriën dan handtandenborstels.

Het is belangrijk om dagelijks te flossen

Net als poetsen is flossen belangrijk om plak en bacteriën te verwijderen op de moeilijk bereikbare plaatsen tussen je tanden. Als je niet regelmatig flost, mis je bijna 40% van je tand oppervlakken. Weet je niet zeker hoe je goed moet flossen? Dan raad ik het aan om advies te vragen aan de tandarts.

Een evenwichtig dieet eten

Wat je eet beïnvloedt je hele lichaam, ook je tanden. Een dieet met veel suiker en zuur voedsel kan het tandglazuur afbreken en tot gaatjes leiden. Om dit te voorkomen moet je veel fruit en groenten eten en water drinken. Probeer daarnaast de consumptie van suikerhoudende dranken te beperken, zoals frisdrank.

Ga regelmatig naar de tandarts

Sommige mensen gaan alleen naar de tandarts Zoetermeer als ze een probleem hebben, maar het is belangrijk om ook voor routine reiniging en controle te gaan. Zo kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld voordat ze ernstig worden. De meeste tandartsen raden aan om patiënten om de zes maanden te zien, maar afhankelijk van je individuele behoeften moet je misschien vaker of minder vaak gaan.

Bron: https://www.praktijkvonbruckenfock.nl/

Vergelijkbare berichten