|

Wat doet gezond eten met ons lichaam?

Iedereen weet dat gezonde voeding essentieel is. Je lichaam haalt namelijk bouwstoffen uit eten en drinken. Deze bouwstenen worden gebruikt om onder andere energie te krijgen. Ook voorkomen met gezonde voeding dat we bepaalde ziekten krijgen. Door gezond te eten krijgt jouw lichaam de voedingstoffen binnen die het nodig heeft. Lees hieronder meer over gezonde voeding!

De schijf van vijf

Om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen is de schijf van vijf een goed hulpmiddel. Als je eet volgens de schijf van vijf dan eet je voornamelijk producten die goed zijn voor de gezondheid. De schijf van vijf is verdeeld in 5 vakken. In de schijf van vijf zit veel verschillend eten, voor iedereen zit er wel wat bij. Je kunt dus eindeloos blijven variëren en toch gezond eten!

Moeite met gezond eten? Zo motiveer je jezelf!

Sommige mensen hebben moeite met gezond eten. Dit komt omdat je een nieuwe gezonde gewoonte niet van de één op de andere dag kunt ontwikkelen. Dit duurt een tijdje, maar het wordt steeds makkelijker als je eenmaal bezig bent. Om hiermee door te gaan moet je jezelf kunnen motiveren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld doelen te stellen. Ook kun je er met anderen over praten, de mensen om je heen kunnen jou namelijk hier misschien wel bij helpen. Misschien kun je wel een workshop volgen over gezond eten?

Workshops over gezond eten

Er zijn tegenwoordig catering bedrijven die “gezond eten” onder de aandacht willen brengen met het geven van workshops. Met deze workshops willen zij laten zien dat gezond eten niet vies en saai is. Deze workshops worden op verschillende manieren gegeven en zijn erg leerzaam. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ workshop met alleen maar gezonde ingrediënten. Dit zijn erg mooie workshops om iets nieuws te leren. Een ander mooi voorbeeld is het bedrijf Kookers catering in Baarn! Hier geven ze goede en leerzame workshops waar gezond voedsel vaak centraal staat.

Vergelijkbare berichten