Wanneer kan je een tandarts voor noodgevallen inschakelen?

De meeste mensen denken er niet echt over na wanneer ze misschien een tandarts met spoed moeten raadplegen. Per slot van rekening zijn tandheelkundige noodgevallen vrij zeldzaam, toch? Fout. Tandheelkundige noodgevallen komen eigenlijk vrij vaak voor en ze kunnen iedereen op elk moment overkomen. Daarom is het belangrijk te weten wanneer je naar een tandarts voor noodgevallen moet gaan. Dat bespreek ik in dit artikel.

Wat is een spoedtandarts?

Spoedeisende tandheelkunde is een tak van tandheelkunde die zich richt op de behandeling van tandheelkundige problemen die onmiddellijke aandacht vereisen. Een spoedtandarts Amsterdam kan een breed scala aan diensten leveren, van eenvoudige tandextracties tot complexere procedures zoals wortelkanalen. In de meeste gevallen zal een spoedtandarts dezelfde zorg kunnen verlenen als je van je gewone tandarts zou krijgen.

Wanneer moet je naar een spoedtandarts?

Er zijn een paar verschillende situaties waarin je naar een spoedtandarts moet gaan. Als je een tand hebt die is gebarsten of gebroken, als je ernstige kiespijn hebt of als je een vulling of kroon bent kwijtgeraakt, moet je zo snel mogelijk naar een spoedtandarts. Als je te lang wacht met behandeling, kun je uiteindelijk grotere schade oplopen.

Hoe vind je een spoedtandarts in jouw omgeving? 

Als je een tandheelkundig noodgeval hebt, is het eerste wat je moet doen je vaste tandarts bellen. Vaak kan je vaste tandarts je noodgeval tijdens de normale kantooruren behandelen. Als je vaste tandarts niet beschikbaar is of je probleem niet kan behandelen, kan hij je waarschijnlijk doorverwijzen naar een spoedtandarts bij jou in de buurt. Je kunt ook online of in de gouden gids zoeken naar spoedtandartsen.
Tandheelkundige noodgevallen kunnen zich op elk moment voordoen, en het is belangrijk om te weten hoe je ermee om moet gaan. Als je een tandheelkundig noodgeval hebt, is het eerste wat je moet doen je vaste tandarts of een spoedtandarts bellen. Neem hiervoor een kijkje op www.tthtandheelkunde.nl.

Vergelijkbare berichten