3 belangrijke voedingssupplementen die iedereen zou moeten slikken

We worden ons er steeds vaker van bewust dat gezonde voeding en voldoende beweging essentiële onderdelen zijn voor een gezonde levensstijl. Toch blijkt, dat we niet allemaal in staat zijn om voldoende vitamines en mineralen uit onze voeding te halen of simpelweg extra ondersteuning nodig hebben. Door het slikken van supplementen is dit verleden tijd. Om je een idee te geven hoe belangrijk het slikken van de juiste supplementen is, vertellen we er je in dit artikel alles over. Tevens delen we ook de top 3 belangrijkste supplement die iedereen zou moeten slikken.

Het belang van voldoende vitamines en mineralen

Wil jij zowel fysiek als mensen goed kunnen functioneren? Dan is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Doordat er allerlei verschillende soorten vitamines en mineralen zijn die we nodig hebben, is het vaak een flinke uitdaging om deze ook daadwerkelijk allemaal binnen te krijgen. Vaak komen we een heel eind met gezonde en gevarieerde voeding, maar kan het slikken van supplementen net dat laatste zetje geven om ervoor te zorgen dat je alles binnenkrijgen. Bij de supplementen specialist vind je een breed scala aan supplementen passend bij iedere behoefte.

Multivitamine

Krijg jij niet altijd alle vitamines en mineralen binnen, dan is het slikken van een multivitamine een absolute aanrader. Een multivitamine zorgt namelijk voor de juiste aanvulling op je voeding. Zo vind je in een goede multivitamine onder andere vaak vitamine B2, B3, B5, B6 en ook B12. Daarnaast Vitamine C, magnesium en ook ijzer. Door het slikken van een multivitamine draag je bij aan extra energie, waardoor je vermoeidheid voorkomt.  

Omega 3 (visolie)

Omega 3 is ontzettend belangrijk om voldoende van binnen te krijgen. Omega 3 is eigenlijk een meervoudig onverzadigd vetzuur. Omega 3 heeft met name een positieve uitwerking op ons hart en daarnaast ook op je hersenenen. Ondanks het feit dat je lichaam zelf geen omega 3 aanmaakt, zijn ze wel degelijk essentieel voor ons. Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat je ze ofwel middels voeding binnenkrijgt of anders als supplement slikt.

Aminozuren

Vooral wanneer je veel sport, is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt voor het herstel van je spieren. Aminozuren zijn als het ware de bouwstenen voor de eiwitten. De voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor het slikken van aminozuren, is omdat ze door het niet eten van bepaalde voedingsmiddelen er niet voldoende van binnenkrijgen, met alle gevolgen van dien voor hun opgebouwde spiermassa. Niet voor niets zijn aminozuren dus een belangrijke toevoeging in een gezond voedingspatroon.

Vergelijkbare berichten