Alles wat je moet weten over heldervoelendheid

Als je derde oog geopend is, betekent het dat je jezelf sterk ontwikkelt hebt in je intuïtie. Dit is erg handig in verschillende situaties, zo kun je bijvoorbeeld de energie van anderen voelen. Hierdoor weet je gelijk hoe iemand zich voelt en hoe je hier het beste mee kunt omgaan. Je derde oog staat vaak in contact met heldervoelendheid, maar wat is dit eigenlijk?

Wat is heldervoelend eigenlijk?

Als je jouw derde oog hebt geopend, wordt er vaak gezegd dat je heldervoelend bent. Maar wat is heldervoelend nou eigenlijk? Het begrip helderziendheid is vaak wel bekend, dit betekent namelijk dat deze mensen dingen zien die anderen niet zien. Heldervoelendheid lijkt hier erg op. Als iemand heldervoelend is, voelt hij bronnen van energie die andere mensen niet voelen. Denk bijvoorbeeld aan de emoties van mensen of de sfeer in de ruimte.

Wat zijn de voordelen van heldervoelendheid?

Er zijn vele voordelen gekoppeld aan het heldervoelend zijn. Zo zal je een veel groter inschattingsvermogen hebben dan anderen. Dit komt doordat je al snel de energie van anderen aanvoelt. Daarnaast weet je gelijk of je een goede vriendschap met iemand kan aangaan of dat het juist helemaal niks wordt. Ook is het voelen van energie een grote informatiebron, waardoor je dus meer kennis over je omgeving verwerft. Als laatste heeft een heldervoelend iemand een grote mensenkennis. 

Pas op voor de valkuilen!

Er zijn echter ook een aantal valkuilen waar je als heldervoelende in kan vallen. Zo kun je de stemming en gevoelens van anderen snel overnemen, waardoor je jezelf sneller verdrietig of boos voelt. Daarnaast ben je geneigd veel pijn van anderen te voelen. Je kunt ook te empathisch worden, waardoor het verschil tussen afstand en nabijheid vervaagt. En als laatste kan het heldervoelendheid ervoor zorgen dat je erg overprikkeld raakt, waardoor je niet meer goed kan functioneren in de maatschappij. 

Trainen

Als je heldervoelend bent is het verstandig om hierin te trainen, zodat je niet makkelijk in bovengenoemde valkuilen valt. Een training kan worden gevolgd bij een professional. Hij zal je begeleiden in het ontwikkelen van je heldervoelendheid en je waarschuwen wanneer je dichtbij een valkuil komt.  Heldervoelendheid is dus het aanvoelen van energie. Er zijn hier vele voordelen van, maar ook enkele valkuilen. Daarom is het verstandig om naar een professional te gaan voor training. Zo zorg je dat je ultiem gebruik maakt van je kracht!

Vergelijkbare berichten