Slapen met een nekhernia, hoe lig ik pijnvrij?

Slapen met een nekhernia is niet gemakkelijk. De pijn is zo groot op veel momenten, dat je simpelweg niet in slaap kan komen. Daardoor rust je echter niet uit en wordt het ook alleen maar erger. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Daarom is het ook goed om te kijken naar wat je kan doen om hiermee om te gaan. Er zijn natuurlijk verschillende stappen die je kan zetten. Denk aan het kopen van een goed bed bij Bedder. In dit artikel leer je meer over pijnvrij slapen met deze aandoeningen.

Kiezen voor het juiste bed

Een belangrijke manier om slapen met een nekhernia beter mogelijk te maken, is door het juiste bed te kiezen. Dat betekent dat je op zoek gaat naar een bed waarvan je de houding precies kan aanpassen aan wat jij nodig hebt. Wanneer dit mogelijk is, dan kan je de druk van je nek en schouders goed wegnemen. Daardoor ontspan je meer en zal je minder last van je nekhernia hebben. Waardoor je alleen maar beter in slaap al komen. Precies zoals je dat ook zou willen.

De juiste houding aannemen

Een andere manier om slapen met een nekhernia beter mogelijk te maken, is door de juiste slaaphouding te kiezen. Wanneer je met een nekhernia te maken hebt, dan is het niet slim om te kiezen voor een houding op de rug of buik. Daarmee maak je de problemen alleen maar groter. Het is juist belangrijk om op de zij te gaan liggen. Alleen is het dan wel zo dat je moet zorgen voor de juiste middelen om het slapen op de zij ook waardevol te laten zijn.

Zorgen voor verschillende kussens

Om goed te kunnen slapen met een nekhernia is steun het sleutel woord. Wanneer je op je zij gaat liggen, dan moet die steun komen van kussens. In de eerste plaats heb je natuurlijk een goed kussen nodig dat steun aan nek en schouders biedt. Daarvoor zijn speciale modellen in omloop die goed helpen om de klachten te verlichten. Daarnaast heb je ook een lichaamskussen nodig om te zorgen dat je ook echt de steun krijgt die je nodig hebt met jouw klachten.

Een beter matras kiezen

Als het dan toch gaat over het krijgen van steun om te slapen met een nekhernia, dan is het goed om ook te bekijken wat de rol van een matras daarin is. Het is namelijk zo dat juist matrassen heel veel steun kunnen bieden. Daar kan je veel aan hebben, want wanneer je een matras kiest dat zich naar jouw lichaam vormt, dan lijkt het bijna alsof je zweeft. Je voelt helemaal geen druk meer en je slaapt daardoor dus ook beter en met minder last. Hiervoor is een boxspring op maat ontzettend geschikt

De specialist erbij inschakelen

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je alles goed verzorgt. Natuurlijk wil je goed slapen met een nekhernia, denk daarom wil ook gewoon aan je gezondheid. Het is zaak om de juiste middelen te kiezen en op die manier te zorgen dat je er ook echt beter van wordt. Dat betekent dat het vooral ook aan te raden is om er een specialist bij te halen. Die kan je helpen alles te vinden wat je nodig hebt om beter te kunnen slapen.

Vergelijkbare berichten