|

De kracht van online therapie bij een burn-out: een stap naar herstel

Steeds meer mensen krijgen te maken met een burn-out. En dit is ook geen verrassing, want we worden geconfronteerd met een grote werkdruk, hoge verwachtingen en een continu gevoel van druk. Een burn-out is een psychische aandoening waarbij je veel stress ervaart. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om hulp en steun te krijgen. Een van die mogelijkheden is praten met een online psycholoog. Benieuwd naar de kracht van online therapie bij een burn-out? Lees hier hoe het kan bijdragen aan het herstelproces.

Je hoeft je woning niet uit

Wanneer je een burn-out hebt, kunnen zelfs de kleinste taken te veel voor je zijn. Het kan moeilijk zijn om de energie en motivatie te vinden om naar een fysieke praktijk te gaan. Een groot voordeel van online therapie is de toegankelijkheid en flexibiliteit die het biedt. Je hoeft je woning namelijk niet te verlaten om de juiste psychologische hulp te ontvangen. 

Het is mogelijk om therapie te volgen vanuit je eigen vertrouwde omgeving, waar dit ook mag zijn. Plan de therapiesessies op tijdstippen die voor jou het beste werken, zonder reistijd of extra stress. 

Een veilige en comfortabele online omgeving

Vind je het lastig om te praten over je burn-out en de bijbehorende emoties? Veel mensen vinden het lastig om hun gevoelens op tafel te gooien. Het hebben van een veilige en comfortabele omgeving is dan ook essentieel om volledig open te kunnen zijn. Een online psycholoog creëert deze omgeving voor je. Je praat over je problemen vanuit je eigen vertrouwde omgeving in een rustige ruimte waar je je op je gemak voelt. Dit kan al een hoop spanning wegnemen en daarnaast draait het bij aan het opbouwen van een vertrouwensband met de psycholoog. 

Individuele aandacht en altijd maatwerk

Een burn-out kan allerlei verschillende oorzaken hebben. En ook de behandeling ziet er voor iedereen anders uit. Als je duurzaam wilt herstellen, is het belangrijk om te werken aan individuele behoeften en uitdagingen. Wanneer je naar een online psycholoog gaat, richt hij/zij zich altijd volledig op jouw specifieke situatie. Er wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw symptomen, behoeften en voorkeuren.

Door regelmatig met een online psycholoog te praten, kom je erachter wat de burn-out nu precies heeft veroorzaakt. Vervolgens gaan jullie samen aan de slag met het herstel. 

De juiste hulpmiddelen voor een goed herstel

Wanneer je online therapie volgt, worden er in de meeste gevallen hulpmiddelen en thuiswerkopdrachten aangeboden die je kunnen ondersteunen bij het herstelproces. Je psycholoog deelt onder andere artikelen, werkbladen en oefeningen met je die je ook kunt gebruiken tussen de sessies door. Zo kun je ook individueel werken aan je herstel. 

Altijd in contact blijven, ook tussen sessies door

Aangezien het herstellen van een burn-out lang kan duren, is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met je psycholoog. Je kunt iedere week een sessie inplannen, maar het is ook mogelijk om in contact te blijven tussen de sessies door. Zo is het mogelijk om regelmatig te praten met je psycholoog via videocalls of berichten. Hierdoor krijg je altijd de juiste ondersteuning wanneer jij het nodig hebt.

Vergelijkbare berichten