| |

Helpt fietsen op een elektrische fiets met afvallen?

Dat fietsen gezond is, dat weten we allemaal. Toch vragen veel mensen zich af of fietsen op een elektrische fiets ook gezond is. Deze stelling zorgt voor veel verdeeldheid. Kan fietsen met ondersteuning van een motor namelijk gezond zijn? Wij hebben onderzoek gedaan naar deze kwestie en zullen de resultaten bespreken in dit blog.

Calorieën verbranden

Gemiddeld heeft een Nederlander 1,3 fiets per persoon. Dat maakt Nederland hét fietsland van de wereld. Veel mensen denken dat het fietsen op een elektrische fiets niet gezond is maar daar vergissen deze mensen zich. Het fietsen op een elektrische fiets is namelijk ook gezond. Fietsen zorgt ervoor dat je fitter bent en minder snel last hebt van overgewicht. Fietsen zorgt er namelijk voor dat je calorieën verbrandt. Door te fietsen op een elektrische fiets verbrand je minder calorieën dan op een gewone fiets, maar door gebruik te maken van een elektrische fiets, fiets je over het algemeen wel langere afstanden. Een afstand van bijvoorbeeld 15 tot 20 kilometer is met een normale fiets te lang, maar met een elektrische fiets is deze afstand prima te overbruggen. De gemiddelde maximale fietsafstand met een normale fiets ligt op 4,8 kilometer, terwijl deze afstand bij een elektrische fiets op 9,4 kilometer ligt.

Elektrische fiets kopen of leasen

Negen procent van de Nederlanders koopt dit jaar een elektrische fiets, of verwacht deze nog aan te schaffen. Het is daardoor niet te ontkennen dat de elektrische fietsen steeds populairder worden. De voornaamste reden voor het aanschaffen van een elektrische fiets is gemak en het verminderen van fysieke belasting. Wat jou beredenering ook is voor het aanschaffen van een elektrische fiets, wij begrijpen dat deze aanschaf een grote investering kan zijn. Tegenwoordig kan je daarom ook een elektrische fiets leasen. Dit werkt precies hetzelfde als de lease van een auto. Dit kan persoonlijk, maar ook zakelijk als onderdeel van een fietsplan. De fiets blijft eigendom van de fietsenmaker en wordt daardoor niet als financieringsvorm gezien. Daardoor is een BKR-check niet nodig en vindt er dus ook geen BKR registratie plaats. Dit zou de perfecte oplossing kunnen bieden als de aanschaf van een elektrische fiets een te grote investering is.

Vergelijkbare berichten