Beveiligingsbedrijf

Beveiliging in de zorg

Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar ook in de zorg zijn beveiligers nodig. Er lopen ontzettend veel mensen in en uit en zorg personeel heeft het al druk genoeg met de patiënten. Daarnaast staan er veel dure spullen zoals zorgapparatuur, maar ook medicatie. Als zorginstelling kun je voor het beveiligen een Beveiligingsbedrijf in huren.

Preventief beveiligen

Naast dat een beveiliger bezoekers kan ontvangen, voorkomt een beveiliger ook gevaarlijke situaties. Een beveiliger zal sneller onveilige situaties herkennen en zal ze daardoor ook makkelijker kunnen voorkomen. Daarnaast kan een beveiliger veiligheidsrisico’s minimaliseren.

Het is wel belangrijk dat de beveiliger opgeleid is om te kunnen beveiligen in de zorg. Het werken in de zorg is namelijk net wat anders dan op andere plekken. Je hebt bijvoorbeeld net wat andere wet- en regelgeving en speelt bijvoorbeeld privacy een grotere rol. Denk bijvoorbeeld aan medische dossiers. Het opleiden kan er ook voor zorgen dat de beveiliger beter over weg kan met het vakjargon. In de zorg worden nog wel wat termelogie.

Ontlasten van zorg personeel

Er ligt op het moment een ontzettend hoge druk op de zorg. Er is te veel zorg nodig en er is te weinig personeel. Voor alle taken die uitgevoerd worden door zorg personeel is niet altijd iemand nodig die een opleiding in de zorg heeft gehad. Een beveiliger kan bijvoorbeeld ook bezoekers ontvangen, helpen met de telefonische bereikbaarheid of het inschakelen van hulpdiensten bij een incident.

Een medewerker op maat

Bij een beveiligingsbedrijf kun je vaak aangeven wat voor beveiliger je nodig hebt. Elke zorginstelling is natuurlijk anders. Het personeel kan, indien nodig, ook de juiste cursussen doen voor ze bij de instelling aan de slag gaan. Op die manier kan een beveiliger zorgen voor een veilige, gastvrije omgeving en vooral de druk voor het zorg personeel verlagen.

Vergelijkbare berichten