| | |

3 simpele tips voor een gezondere levensstijl

Ben jij al bezig met goede voornemens voor volgend jaar? Wil je graag wat fitter worden na de zomervakantie? Of is het voor jou simpelweg tijd om wat gezonder te leven? Wat de reden ook is, met deze drie simpele stappen kan je al snel verschil gaan maken in je levensstijl.

1. Beweging

Zorg voor voldoende beweging. Dat is de basis van een gezondere levensstijl. 30 minuten matig intensief bewegen per dag is al voldoende. Denk hierbij aan een wandeling of een stukje fietsen. Het is aan te raden om twee tot drie dagen in de week iets intensiever te bewegen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld terecht bij sportschool Hengelo. Wij kunnen ons voorstellen dat een sportschool een grote stap is. Je kan ook kiezen voor een persoonlijke aanpak. Denk hier bijvoorbeeld aan personal trainer Losser. Een personal trainer kan je helpen met doelen stellen, het uitvoeren van de oefeningen en eventueel helpen met het opstellen van voedingsadvies.

2. Voeding

Zoals hierboven genoemd kan een personal trainer helpen bij het opstellen van een voedingsplan. Voeding is namelijk een belangrijk onderdeel van je levensstijl. Er zijn een aantal simpele aanpassingen die je toe kan passen voor een gezondere levensstijl. Het drinken van water is erg belangrijk. Wij raden aan om 2,5 liter water per dag te drinken. Daarnaast is het belangrijk om op je eten te letten. Zo raden wij aan om gevarieerd te eten, langzaam te eten en regelmatig te eten. Om inzicht te krijgen hoeveel je kan eten is het handig om de calorieën bij te houden in een tracker.

3. Slaap

Onze laatste tip heeft te maken met slaap. De kwaliteit van je slaap is minstens net zo belangrijk voor je gezondheid als beweging en voeding. Wij raden aan om iedere nacht minstens zeven tot acht uur te slapen. Langer slapen dan acht uur en minder slapen dan zeven uur kan leiden tot vermoeidheid. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig te slapen. Kies een vaste tijd om te slapen en op te staan. Tot slot raden we aan om het gebruik van alcohol en cafeïne te beperken. Dit kan de kwaliteit van je slaap belemmeren

Vergelijkbare berichten